O naszym wydarzeniu

VII Forum Promocji Turystycznej

Cieszymy się, że kolejna, siódma już edycja naszego wydarzenia odbędzie się po raz kolejny w Centrum wiedzy o wodzie Hydropolis we Wrocławiu. Podczas tego branżowego spotkania w gronie fachowców od promocji turystycznej poruszymy temat promocji kierunku turystycznego w przemyśle filmowym, zaznaczymy, jak ważna jest ekologia i produkt regionalny w promocji turystyki, porozmawiamy o turystyce do miejsc historycznych oraz o zmianach, które planowane są w systemie organizacji turystyki w Polsce. Zapraszamy na kolejną serię wykładów, debat, pojedynków, rozmów kuluarowych.

22 kwietnia , 09:00 - 17:00 in Hydropolis

PROGRAM VII FORUM PROMOCJI TURYSTYCZNEJ

22 kwietnia 2020

Hydropolis, Wrocław

10:15 Cypr – czyste plaże, czysta woda (15 min)
Marzena Henszel, dyrektor Cyprus Tourism biura w Polsce
10:30 Pojedynek Ekspertów „Ekoturystyka – dlaczego to się opłaca” (30 min)
Piotr Pogonowski, dyrektor zarządzający Polonusa vs Marcin Mączyński, sekretarz generalny Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego
11:00 Kierunek turystyczny – walczymy o ekologię (15 min)
11:15 Kierunek turystyczny – stawiamy na naturalność (15 min)
11:30 Debata: Czy za 20 lat będziemy mieli gdzie jeździć na wakacje? (1 h)
Katarzyna Barwicka, doktorantka na Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu
Jarosław Kałucki, rzecznik prasowy Travelplanet.pl
Wiola Samborska, menedżer Hydropolis i MPWiK,
Sławomir Szulc, prezes Exim,
Dorota Zbińkowska, dyrektor biura Mazowieckiej Regionalnej Organizacji Turystycznej.
12:30 Przerwa kawowa (30 min)
13:00 Od Winnetou i Wikingów do Gry o Tron i Mamma Mia – śladami filmowych plenerów w Chorwacji (15 min)
Agnieszka Puszczewicz, dyrektor Chorwackiej Wspólnoty Turystycznej w Polsce
13:15 Pojedynek Ekspertów „Czy szlaki filmowe mają sens?”
Izabela Stelmaska, wicedyrektor itd. Vs Sebastian Nasiłowski, prezes Tourist Polska (30 min)
13:45 Debata: Jak zachęcić producentów filmowych do przyjazdu i jak potem skorzystać na powstałym filmie? (1 h)
Jarosław Perduta, szef Dolnośląskiego Centrum Fimowego
Ahmded Meddeb, dyrektor Dyrektor Przedstawicielstwa ONTT w Warszawie
Anna Pilarczyk, burmistrz Miasta i Gminy Ogrodzieniec
14:45 Przerwa kawowa (30 min)
15:15 Miasta historyczne a turysta premium. Mit czy realna możliwość? Bartłomiej Walas, dziekan Wydziału Turystyki i Rekreacji WSTiE (15 min)
15:30 Jak zamienić ruinę w zarabiający na siebie obiekt turystyczny?
Rafał Stec, założyciel i prezes KNCN Group (15 min)
15:45 Pojedynek Ekspertów: Wykorzystanie potencjału szlaków historycznych
(30 min)
Lidia Łączny, dyrektor biura stowarzyszenia Klaster Turystyczny „Szlak Piastowski w Wielkopolsce” vs Katarzyna Smorek z Doliny Pałaców i Ogrodów Kotliny Jeleniogórskiej
16:15 Skarby a turystyka (15 min)
16:30 System promocji turystycznej do zmiany natychmiast – niekończąca się opowieść (1 h)
Piotr Wnukowicz, Dyrektor Wydziału Turystyki w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Dolnośląskiego.
Wojciech Fedyk, ekspert w zakresie biznesu turystycznego, promocji i zarządzania w turystyce
Andrzej Gut-Mostowy, Sekretarz stanu w Ministerstwie Rozwoju, Pełnomocnik Prezesa Rady Ministrów do spraw promocji polskiej marki
Jarosław Kuczyński, dyrektor Zamku Czocha
Jarosław Lichacy, prezes Ogólnopolskiego Porozumienia Lokalnych Organizacji Turystycznych
Marek Migdal, prezes Forum Turystyki Regionów
Sylwia Osojca-Kozłowska, kierownik Referatu Turystyki Urzędu Miejskiego w Świdnicy
17:30 Obiad
Organizatorzy i sponsorzy
Sprawdź, kto organizuje i wspiera Forum Promocji Turystycznej

ORGANIZATORZY

PATRONI

Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego
CHCIAŁBYŚ DO NAS DOŁĄCZYĆ?
Zapisz się na kolejną edycję forum!
Film z VI Forum Promocji Turystycznej
Zobacz, jak wyglądała szósta edycja wydarzenia
ZAINTERESOWANY?

DOŁĄCZ DO NAS

  • TOUR HUB Sp. z o.o. : Ul. Wspólna 63B lok. 2 00-687 Warszawa NIP: 7010944321